Tarihçemiz

Malatya Turgut Özal Üniversitesi; araştıran ve üreten akademik kadro gücüyle, yüksek öğretimde ülkemizin istikbali ve istikrarı için bilim üretmeyi görev edinmiş, dünyadaki gelişmeleri iyi tanıyan, geleceğe yönelik sorunlar ve talepleri tahlil eden, teknolojiyi kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen bir üniversitedir.

Yüklendiği sosyal sorumluluğunun bilincinde olan üniversitemizin vizyonu; ülkemizin, milletimizin ve coğrafyamızın beklentileri ve hedefleri doğrultusunda bilimsel ve akademik çalışmalar ile ülkemizin sayılı üniversitelerinden birisi olmaktır.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz,18 Nisan 2019 tarihinde, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddeleri gereğince kurulmuş ve resmi gazetede Sayı: 30749, Karar Sayısı: 968 ile kuruluşu ilan edilmiştir.

Fakültemizin; 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, güz döneminde Mimarlık, Müzik ve Sahne Sanatları ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerine öğrenci alarak eğitim hayatına başlaması planlanmaktadır.