Ulusal Viyola Günleri, 5-10 Nisan 2021 tarihinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Tüm dünyadaki viyola sanatçılarını ve eğitimcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan International Viola Society’nin Türkiye şubesi, Turkish Viola Society ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, çeşitli müzik kurumlarındaki viyola eğitimcileri ve sanatçıları bir araya geldi. Konser ve panellerin gerçekleştirildiği etkinlikte üniversitemizi, Sahne Sanatları Bölümü hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Ender Can Dönmez temsil etti. Etkinlik kapsamında; Dr. Öğr. Üyesi Ender Can Dönmez tarafından, Türkiye’de viyola alanına yönelik yazılı kaynakları içeren bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonunda hocamız Dr. Öğr. Üyesi Ender Can Dönmez’e, Turkish Viola Society başkanı, Doç. Dr. Barış Kerem BAHAR tarafından, teşekkür belgesi verildi. Ulusal medyada da yer bulan, yüz yüze konser ve panelleri içeren etkinlik 5 gün süresince Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanmıştır.