Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Fakültesinden Sanal Sergi

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı ve Sanal Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Aydın Karabulut, öğrencilerin yaratıcı çalışmalarını dijital ortamda izleyicilerle buluşturdu.

İnsan değer yaratan bir varlıktır. Değerler yaşamın devamı ve anlamı için vazgeçilmezdir. Bu açıdan Türk milleti insanlığa pek çok katkı sunmuştur. Yaşamın ve iradenin sembolü olarak varlığını sürdüren bu büyük milletin kültür değerlerinin ne kadar anlaşıldığı ve yaşatıldığı tartışma konusudur. Zira Türk kültür tarihi, mitolojisi henüz genç dimağların zihinlerinde bir medeniyet ufku olarak maalesef hak ettiği yeri almış görünmemektedir. Bunda elbette yaşanılan hızlanım dünyasının ve felaketlerin payı büyüktür. Bu açıdan sergi, sayın Rektörümüz Aysun Bay KARABULUT’un milli değerlere olan hassasiyeti ve yönlendirmesiyle ortaya çıkmıştır. Serginin amacı; kültürümüzün unutulmuş ezgilerini, sessizliğin içinden alarak kurak gözlere, görsel nağmelerle yeniden haber vermektir. Dolayısıyla kültürümüzün nirengi noktalarından biri olan Dede Korkut Hikâyeler’i bu görsel gezintinin ve tanışmanın ana teması olmuştur. İyi seyirler diliyorum.

Sanal sergi için lütfen linke tıklayınız.