Haberler
18.06.2025 10:00
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Sanat ve Estetik Sempozyumu, çevrim içi ortamda geniş katılımla tamamlandı. Sanat ve estetik alanında çalışan bilim insanlarını, akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getiren sempozyum, teorik ve uygulamalı katkılara olanak sağladı.
Etkinliğe; MTÜ akademik kadrosu, düzenleme kurulu üyeleri, bildirisi kabul edilen akademisyenler ve araştırmacılar ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever dinleyici katılım gösterdi. Katılımcılar, sempozyum boyunca hem akademik bilgi paylaşımında bulundu hem de sanatsal üretimin farklı biçimlerine dair fikir alışverişi yapma imkânı buldu.
Sempozyumun açılışı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanıtım Filmi ile başladı. Tanıtım videosunun ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Eş Başkanı ve MTÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Çiftci açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra söz alan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, konuşmasında sanat ve estetik alanında disiplinler arası akademik iş birliğinin önemine vurgu yaparak bu tür sempozyumların hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilgi paylaşımını artırdığını ifade etti. Rektör Bentli ayrıca, MTÜ’nün bilimsel etkinliklere verdiği desteği sürdüreceğini belirtti.
Açılış seremonisinde Sanat Yönetmenliğini MTÜ STMF Müzik Bölümü akademisyeni Doç. Dr. Ferdi Karaönçel’in üstlendiği, Müzik Bölümü öğrencisi Ayşe Güven’in piyano dinletisi yer aldı. Sempozyum kapsamında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Malatya’daki Arslantepe Höyüğü de gündeme taşındı. Arslantepe kazı başkanlığını yürüten Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, yaptığı sunumda höyüğün tarihsel önemine, bölgedeki arkeolojik bulgulara ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalara dikkat çekti. Sunumun ardından bildirileri kabul edilen çok sayıda akademisyen ve araştırmacı, çevrim içi oturumlarda sunumlarını gerçekleştirdi.
Çok Disiplinli Bildiriler, Çevrim İçi Sunumlar
Sempozyumda; fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, gastronomi, görsel iletişim tasarımı, göstergebilim, grafik, heykel, mimarlık, iç mimarlık, İslam sanatları, müzikoloji, müzik, tiyatro, sahne sanatları, moda, radyo-televizyon-sinema, seramik, resim, reklamcılık, tasarım, tekstil, arkeoloji, edebiyat, felsefe, eğitim, sosyoloji gibi sanat ve estetikle ilişkili pek çok disiplinden başlıklar altında bildiriler sunuldu. Sempozyum dili olarak Türkçe, İngilizce ve Türk lehçeleri kullanıldı.
İki gün süren sempozyumda, 113 akademik bildiri çevrim içi oturumlarda sunulurken; 57 kişisel ve karma eser de sanatseverlerle buluştu. Etkinlik, sanat ve estetik alanında disiplinler arası etkileşimi teşvik eden verimli ve ilham verici bir platform olarak başarıyla tamamlandı
Diğer Haberler
Anadolu’nun Kadim Ezgileri “Üç Tel Bir ...
21.04.2026
“Doğadan İzdüşüm” Sergisi ...
21.04.2026
Sahne Sanatları Bölümü, Rabia Demir ...
21.04.2026
İç Mimarlık Bölümünden Kütüphane ...
21.04.2026
Perdede Hayvan Hikâyeleri ve Empati ...
16.04.2026
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde İki ...
16.04.2026
Resim Topluluğu’ndan Beydağı Gençlik ...
16.04.2026
Resim Bölümünden Dünya Sanat Günü’ne ...
15.04.2026