Haberler
14.10.2025 08:00
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Sokakta Müzik Var” etkinliğinde, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri sahne alarak festivale renk kattı.
Etkinlik, 13 Ekim 2025 tarihinde Sanat Sokağı ve Kernek Meydanı’nda gün boyu süren konserlerle müzikseverlerle buluştu. Saat 16.00-18.00 aralığında Sanat Sokağı’nda sahne alan Yaylı Çalgılar Grubu üyeleri Eren Hasar, Barkın Sarıgül ve Hulusi Önat, klasik repertuvardan seçtikleri eserlerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Aynı mekânda 18.00–20.00 saatleri arasında Ebubekir Demir, Birol İmrek, Mehmet Ali Yüksel ve Halil Zahter sahne alarak çeşitli müzikal eserlerle programın akışına renk kattı.
Festivalin bir diğer durağı olan Kernek Meydanı’nda ise 16.00–18.00 saatleri arasında Ömer Polat, Alihan Fidan ve Cihan Mamuk sahne aldı. Genç müzisyenler, müzikal çeşitlilikleriyle hem yerel halk hem de festival katılımcıları tarafından ilgiyle karşılandı.
Genç Müzisyenlerden Festival Coşkusu
Etkinlik, geniş bir dinleyici kitlesiyle buluşarak hem üniversitemizin sanat alanındaki etkinliğini görünür kıldı hem de öğrencilerimize değerli bir sahne deneyimi kazandırdı. Müzik Bölümü öğrencilerimizin Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne katılımı, üniversitemizin sanata ve genç yeteneklere verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.
Diğer Haberler
Geleceğin İç Mimarlarına Fikri ve Sınai ...
11.06.2026
RTS Öğrencisi Mehmet Ateş’e Ankara ve ...
09.06.2026
Dünya Çevre Gününde “Peyzaj Mimarlığı, ...
08.06.2026
Görsel İletişim Tasarımı ...
06.06.2026
Görsel İletişim Tasarımı ...
06.06.2026
Yaylı Çalgılar Orkestrasından Yıl Sonu ...
05.06.2026
Aspuzu Anaokulu Öğrencilerinden ...
04.06.2026
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ...
04.06.2026