Haberler
15.10.2025 08:00
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Resim Topluluğu, bu yıl Malatya’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne açtığı tanıtım standıyla katılarak sanatseverlerle bir araya geldi. Malatya Yüzüncü Yıl Parkı’nda kurulan stantta topluluk üyeleri, özgün sanat çalışmalarını sergileyerek festival alanına renkli bir atmosfer kazandırdı.
Festival süresince ziyaretçilere yönelik yüz boyama, maske boyama ve kumaş üzerine resim çalışmaları gibi çeşitli atölye etkinlikleri gerçekleştirildi. Katılımcılar, bu etkinliklerle sanatla iç içe keyifli vakit geçirirken öğrencilerin özgün eserlerini de yakından görme fırsatı buldu.
MTÜ Resim Topluluğu’nun akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Selcan Kalın ve topluluk başkanı Habibe Yüksel, etkinlik boyunca öğrencilerle birlikte festival alanında yer alarak çalışmalara öncülük etti. Resim Topluluğu’nun festivaldeki varlığı, genç sanatçılara üretimlerini daha geniş kitlelerle buluşturma ve sanatın birleştirici gücünü paylaşma olanağı sundu.
Diğer Haberler
Anadolu’nun Kadim Ezgileri “Üç Tel Bir ...
21.04.2026
“Doğadan İzdüşüm” Sergisi ...
21.04.2026
Sahne Sanatları Bölümü, Rabia Demir ...
21.04.2026
İç Mimarlık Bölümünden Kütüphane ...
21.04.2026
Perdede Hayvan Hikâyeleri ve Empati ...
16.04.2026
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde İki ...
16.04.2026
Resim Topluluğu’ndan Beydağı Gençlik ...
16.04.2026
Resim Bölümünden Dünya Sanat Günü’ne ...
15.04.2026